dimarts, 27 de desembre del 2011

Presentació del projecte

El grup Mestres per la llengua s’ha decantat per un tema que queda integrat dins d’un dels dos focus generals proposats en l’assignatura, en concret aquest: “Criteris i arguments que poden definir una literatura no lligada a la llengua, sinó a un espai polític i geogràfic”. Una vegada escollit el focus vam pensar en quin podria ser el tema, tenint en compte les nostres inquietuds i motivacions de grup. Prompte vam començar a fer propostes i, ràpidament, vam tronar el que seria el nostre punt de partida, el tema que emmarcaria el nostre projecte literari: “Els Països Catalans com a marc geogràfic i polític d’una literatura diferenciada amb un tret principal, la llengua”. No obstant, quan vam començar a desenvolupar el projecte i a construir la nostra wiki, vam decidir tots, conjuntament, simplificar aquest títol per donar-li força a eixes 4 paraules que han sigut el nostre referent clau. Aquest seria el títol definitiu: “Països Catalans: literatura i llengua”.
I quin va ser el motiu de selecció del tema? Per què ens vam decantar per aquest? Molt senzill. Prompte ens vam assabentar que tots compartíem interessos polítics, literaris i culturals i vam decidir contextualitzar aquests interessos, partint d’una època en concret, una època amb molta repressió i, al mateix temps, l’inici del renàixer literari i cultural: la dictadura franquista fins l’actualitat.

divendres, 9 de desembre del 2011

Propostes de millora

L’equip de “Mestres per la llengua” a mesura que avancem amb el projecte es mostra com un grup molt compensat i organitzat, que sap treballar en equip i s’entén a la perfecció. La bona predisposició de tothom, diària, facilita la feina a l’hora de treballar en un entorn virtual. Per conseqüent, com és natural, sempre hi ha coses a millorar, ja que la perfecció és molt difícil d’aconseguir, i aquest és el nostre repte.

Com vam exposar a la PAC anterior, l’aspecte que més se’ns resisteix, tot i els progressos, és la iniciativa a l’hora de començar una tasca, requisit important per tal d’evitar que la feina se’ns acumule cara al final. Nosaltres seguim la planificació establerta, però, possiblement, una miqueta més relaxats. Quan s’aproxima la setmana clau, aleshores és quan despertem, sobtadament, i ens organitzem tot l’equip. A partir d’aquest moment, ja funcionem molt bé, però, prèviament, ens hem relaxat en donar eixe primer pas.  Amb aquesta millora guanyaríem temps per tal de perfeccionar la feina final.

També una nova proposta de millora que ens ajudaria al òptim funcionament de l’equip seria , que un membre, per exemple el coordinador o no necessariament aquest, fera un recull d’aquelles tasques pendents de les quals ens informa el consultor  al tauler  diàriament,  per tal de tindre-les més presents dins del nostre debat i evitar, així, que puguem passar alguna per alt.  Aquesta manera de tindre certa informació més present i rebre-la per duplicat  faria que millorarem la gestió i organització de les tasques guanyant, així, en rapidesa i immediatesa a l'hora de dur-les avant. Pense, que aquest objectiu seria important posar-lo en pràctica cara l’última PAC.  

dijous, 8 de desembre del 2011

Cerca d'informació

El procés de recerca d'informació és una part molt important de tot treball. Com en el nostre cas som un equip, el nostre sistema per cercar informació és el següent: una vegada sabem el tema o temes sobre els quals hem de fer la nostra cerca, fixam els objectius que han d'assolir les nostres cerques, d'aquesta manera totes les fonts que proposem per ajudar a elaborar el nostre treball tendran mínimament una certa informació que s'escaigui amb els objectius que volem assolir.

Una vegada trobem informació útil per a la nostra tasca, la compartim a l'àrea de fitxers de manera que tots poguem tenir a mà la informació trobada per cadascú de nosaltres. Així, la documentació per al nostre treball serà més rica. 

I el darrer pas és: seleccionar la informació que ens sigui més útil d'entre tota la que hem aportat a l'àrea de fitxers i sintetitzar-la en un text el·laborat per un, diversos o tots els membres del grup.
Aquest és el procés habitual que els Mestres per la llengua fem servir per dur a terme la recerca informativa.

Tecnologia digital


En aquest àmbit, el grup ha millorat molt, i es nota una maduració molt important respecte de l'inici del projecte. En aquests moments, tots controlem sense problemes l'espai de grup de la UOC, on l'espai de debat ja exerceix com a espai d'interacció ordenat, precís i útil. Així mateix, tots som capaços d'emprar l'àrea de fitxers sense problemes, i l'hem anat organitzant de forma útil i coherent. Pel que fa al blog, tots els membres del grup ja sabem controlar-ne les característiques més elementals, fer entrades i tot el que comporta aquest projecte sense pràcticament dubtes i amb facilitat.

La gran novetat d'aquesta fase de treball ha estat la wiki, una eina amb la qual hem hagut d'habituar-nos a un entorn nou que cap dels quatre integrants del grup coneixia. Mai cap havíem treballat amb una wiki, ni n'haviem confeccionat cap. Per tant, aquí rau la dificultat més gran a nivell de tecnologia digital. De totes maneres, llegint les indicacions i sobretot, explorant i descobrint les opcions d'aquest recurs, hem anat aprenent com treure'n partit i com anar-lo adequant a les nostres necessitats i als nostres objectius. A hores d'ara la nostra wiki ha pres forma, conté la informació que pertoca i cada cop està en una fase més avançada. Entre tots hem aconseguit donar-li l'aspecte que volíem i anar-hi afegint allò que ha convingut a cada moment, aportant-hi cadascú coses pel bé del treball conjunt.

En conclusió, podem afirmar que hi hagut un procés d'aprenentatge i de maduració per part de tots els membres, i del grup com a conjunt, en l'àmbit de la tecnologia digital, i hem estat capaços d'anar afrontant, superant i aprofitant totes les novetats i dificultats que ens hem trobat en el transcurs del treball virtual en grup fins el moment actual.

dimarts, 6 de desembre del 2011

Actitud digital cívica

Estem a la PAC número 3, i el grup segueix amb la seva dinàmica positiva en aquest àmbit. En un treball com el de la UOC, totalment virtual, cal no perdre mai la consciència de tot allò que comporta treballar en aquesta mena d'ambient.

Sobre la seguretat, malgrat que és fàcil tenir tot això clar en un principi, però llavors anar perdent aquesta responsabilitat amb el pas dels dies, el nostre grup té clar que hem de ser constants i no oblidar mai que la seguretat és l'aspecte fonamental en el treball a la xarxa. A més d'això, seguim amb una bona gestió de la informació a nivell intern del grup, en la comunicació entre nosaltres, procurant organitzar-nos i comunicar-nos de manera correcta.

Com que aquesta entrada queda emmarcada en la fase de redacció del projecte virtual, l'aspecte de l'actitud digital cívica que cal tenir més en compte és el respecte a l'autoria de les fonts. A Internet és fàcil caure en el parany de no respectar els autors de les fonts que es puguin trobar, copiant directament la informació de les pàgines web o d'articles. Si bé copiar directament un llibre tothom té clar que és un plagi, a la xarxa aquest concepte potser encara no està prou estès, i ens trobem tot sovint amb fragments, frases o paràgrafs copiats i enganxats (a més, és molt fàcil fer-ho, no cal ni escriure, sinó utilitzar les opcions de copiar i enganxar en un moment). En aquest sentit, és important tenir clar que en el moment de redacció del projecte hem de fer esment de la procedència de qualsevol cita utilitzada, ja que, de no fer-ho, estaríem plagiant l'autor. També és important repassar bé el treball fet per un mateix i pels companys, per tal de localitzar si hi ha hagut cap membre que s'hagi despistat en aquest sentit en algun moment del redactat.

dilluns, 5 de desembre del 2011

Planificació i gestió del treball


La planificació és un apartat molt important en tots els treballs grupals, però més encara si, com nosaltres, els membres del grup es troben a tants kilòmetres de distància. No ens coneixem i no tenim contacte personal, però som capaços de dur a terme una tasca conjunta i fins al moment podem dir que ens en sortim prou bé. Això no seria possible sense una bona gestió del treball

Per a la realització de cada Pac, el nostre grup du a terme un  procés de debat a l'espai de grup en el què discutim tots els aspectes del nostre treball, feim propostes per millorar la nostra activitat, aportam idees, etc. Evidentment, cada procés que duim a terme grupalment abarca un període de temps que hem acordat prèviament, ho feim d'aquesta manera per gestionar millor el temps desde l'inici de la Pac i tenir un temps equilibrat per realitzar cada tasca.

De la primera Pac fins a l'actual hem pogut apreciar una certa evolució, ja que inicialment ens vam trobar amb alguns petits problemes amb la gestió del temps ( vam haver d'allargar algunes dates de finalització de tasques ). Ara ens trobem que aquestes modificacions ja no són necessàries pel fet que feim una planificació realista i intentam realitzar la feina en el període temporal acordat.

A continuació vos adjunt la planificació que de la primera activitat de la Pac 3 perquè veieu una mica com funcionem.

La veritat és que el factor més important per la realització de cadascuna de les tasques és la implicació de cada membre del grup i l'esforç que feim per fer propostes i ajustar-nos a les planificacions ( que de vegades és complicat perquè cadascú té altres temes personals pendents, contratemps, imprevistos, etc ). Sense l'esforç i la voluntat de cadascun dels Mestres per la llengua el nostre treball no seria el que és.

diumenge, 4 de desembre del 2011

Comunicació a la xarxa



Una bona comunicació esdevé un fet imprescindible per elaborar un treball en entorns virtuals. En el grup dels mestres tenim la sort que la comunicació a la xarxa és fluïda i, dia a dia va millorant.
Ja fa dos mesos que vam iniciar el nostre projecte, i encara que tots els principis són complicats, el nostre entorn (fòrum del grup de treball) de comunicació ha funcionat, i això que treballar a distància requereix molta organització. Ja immersos en la PAC 3 amb l’escrit de l’esborrany del nostre treball, la molta feina que això suposa provoca que estem més atents i utilitzem més l’entorn per poder pactar i ordenar tota la feina a fer.
Destacar que la connexió i el contacte amb tots els membres del grup és diari, i això sempre facilita la feina, a part, si hi ha algun contratemps o algú té un imprevist el comunica a temps i així la resta del grup es pot reorganitzar. A part, sempre que hi ha algun dubte es comunica i entre tots el resolem. Amb el fòrum del nostre grup de treball ha set suficient per anar fent el seguiment del projecte, però si ha sorgit un contratemps d’última hora i s’ha necessitat contactar més directament, s’han utilitzat altres mecanismes com utilització del xat del mòbil, i així s’ha pogut resoldre el problema mésràpidament.

La comunicació dels quatre membres del grup facilita la organització de les tasques, i això ha de continuar sent així fins el final, demostrant que com a conjunt funcionem a la perfeccció. Hem de seguir així!
Salut equip!
Aniol Masó Vallmajó

Treball en equip

El mesos van passant i conforme anem avançant el projecte, cada vegada estem més familiaritzats amb aquesta nova manera de treballar, una nova forma d’aprendre en companyia. Ja no són sols continguts conceptuals concrets els que aprenem, sinó que jo em quede amb totes aquelles habilitats i competències que anem assolint gràcies a la interacció entre els memebres de l’equip i les ganes que experimentem tots de continuar en aquesta línia de treball tan efectiva. Som un grup que ens entenem, ens respectem i que ens ho creiem, i sempre prima la iniciativa de treball perquè esdevinga un procés ràpid i fluid, tret important i característic per a l’èxit del grup.


Com a equip que som, totes les tasques s’organitzen pensant en aquest per garantir un treball de tots, però no mitjançant blocs individuals, independents i rígids, sinó flexibles i sempre amb un alt grau de col·laboració per part de tots. Cal destacar, com molt bé vam exposar anteriorment, el compromís i la constància del treball diari, sent tots responsables amb les tasques que hem d’anar desenvolupant. Tots tenim veu i vot per tal d’aportar, en tot moment, decisions pel bé de l’equip i, així, fomentar, al mateix temps, la participació del conjunt.


Pel que fa a la figura de coordinador dins d'aquest grup, cal dir que jo no en parlaria d’un coordinador en concret, sinó de 4 coordinadors que ens preocupem i ens interessem per què el nostre treball vaja progressant sense necessitat d'estancar-se. Tot això esmentat fins ara ha generat una actitud positiva i motivació per part d’aquest grup, Mestres per la Llengua, que cada vegada es veu més relaxat i confiat, al mateix temps que gaudeix d'un clima positiu dins d'aquest xicotet però gran equip de treball. Ànims!

Iris Gómez García

dilluns, 14 de novembre del 2011

Propostes de millora

Aquesta és la primera entrada on, després de finalitzar una PAC (la número dos en aquest cas), es proposen aspectes a millorar. Primer de tot, cal dir que, generalment, tot el grup està satisfet amb el treball realitzat. Hi ha hagut bona comunicació, respecte, responsabilitat, generositat, feina ben feta... i per tant podem felicitar-nos pel bon funcionament d'aquest grup. Cadascun dels membres participa com pot i cada vegada que algun component ha necessitat ajuda un parell de mans s’han estès cap a aquesta persona.

Hem sabut organitzar-nos molt bé i hem finalitzat la PAC dins el marge temporal acordat. No obstant això, hi ha algunes coses que es poden millorar per tal que, de retruc, millori el funcionament del grup, de la feina a realitzar i del projecte en general.

El primer aspecte a millorar és que normalment ens costa iniciar les tasques i distribuir-nos la feina. Costa que aparegui aquesta iniciativa per iniciar les tasques, donar-nos feina els uns als altres, prendre directament responsabilitats. Segurament perquè encara no estem acostumats a l'ambient virtual, als companys de grup, etc. Per tant, cal no dubtar a l'hora de començar a fer una feina i prendre la iniciativa, sense por i amb decisió.

En segon lloc, la gestió del temps i el compliment de la planificació. Com ja s'ha dit en una altra entrada, la planificació ha de ser flexible, però també és veritat que hem fallat una mica en aquest aspecte. Ens ha faltat gestionar i planificar una mica millor el temps, ja que ens ha quedat força feina pels últims dies i hem hagut de tornar a planificar el temps perquè anàvem una mica endarrerits. Per tal de millorar això, hauríem d'intentar no començar relaxats la següent PAC, procurar ser àgils i gestionar bé el temps total del que disposem.

Hem demostrat que podem treballar bé individualment, en equip, que som capaços de fer la feina en un temps raonable i prenent responsabilitats, així que si ens posem a treballar com sabem fer-ho no hem de tenir cap problema per fer tota la feina sense presses i sense contratemps.

diumenge, 13 de novembre del 2011

Tecnologia digital

Som un grup que començarem de 0 i, com molt bé poguérem veure al vídeo que ens envià per correu electrònic Jordi de nom "volar como gansos", tots aprenguérem a enlairar-nos com a grup, a donar i a rebre ajuda en tot moment, a intentar sempre tindre el mateix ritme de treball constant i, molt important, a motivar-nos constantment i conjuntament, sempre, després de cada aportació. Els nostres avenços, sempre després de cada activitat, han fet que, sense gaire esforç, cada PAC anara sent superada amb satisfacció i amb molt d'aprenentatge acumulat. No ha sigut un aprenentatge basat en la teoria, sinó tot pràctica i amb una interacció plena i constant amb els companys del grup.

Pel que fa a la metodologia que ha seguit l'equip, aquesta ha contribuït a augmentar, no solament el coneixement conceptual dels continguts plantejats en l'assignatura, sinó també, les habilitats adquirides de treball en equip en un entorn virtual, al qual no
estàvem gaire acostumats. Sincerament, parlant de les dificultats que hem pogut tindre o experimentar, cal dir que aquestes han sigut insignificants, ja que amb el suport de tots i la col·laboració per part de tots els membres del grup, els dubtes que florien anaven desapareixent molt ràpidament. La creació del bloc, la distribució d'entrades i l'etiquetatge i les cerques a Zotero, entre altres, al principi, esdevenia tot molt abstracte. Però, conforme anaven passant els dies i el grup anava treballant, totes les activitats de la PAC en qüestió, començaven a tindre forma. A hores d'ara, estem endinsant-nos al món de les Wikis i, de igual manera que al  bloc, estem un poc desconcertats, però sé que una vegada comencem tots a experimentar amb aquesta nova ferramenta de comunicació, el camí sempre és més fàcil amb ajuda conjunta.

Actitud cívica

L'ordinador s'ha convertit en la nostra universitat virtual. Això implica que amb aquesta eina treballem i manipulem informació digital de tot tipus i, al mateix temps, interactuem i convivim amb usuaris del nostre entorn digital i, més concretament, amb el nostre consultor, tutor i companys de grup.
  
Parlant del concepte seguretat, cal tindre en compte que al ser la nostra única ferramenta de treball, amb ella es pot arribar a emmagatzemar un gran nombre de treballs enllestits o en procés d'elaboració, temaris importants o converses rellevants i que, per tant, necessitem protegir-los per evitar la pèrdua ipso facto i la no possible recuperació. Per això, és imprescindible que nosaltres, com a usuaris internautes i com a membres d'un grup de treball, tinguem protegit el nostre ordinador amb un bon antivirus per detectar i, posteriorment, neutralitzar qualsevol programa que puga contaminar o fer malbé els fitxers que tinguem emmagatzemats. A banda de tindre un bon antivirus, és fonamental crear copies de seguretat de carpetes i documents per poder tindre-les en diversos dispositius i, així, recuperar la informació en algun moment donat.

Per altra banda, està la seguretat en xarxa i la localització d'informació. Nosaltres com a usuaris que som, estem exposats a aquests riscos i, per tant, em de procurar saber moure'ns per la xarxa i, com no, nosaltres com a grup de treball que som, em aprés a com cercar informació de manera eficient, seguint un seguit de pautes que ens han ajudat molt durant el procés de cerca. Primer definírem que era el que volíem buscar. Tot seguit, ens informarem de les eines disponibles a la xarxa per a la recerca de documents especialitzats que ens portaren a les dades desitjades. Finalment, mitjançant la ferramenta Zotero, guardarem, seleccionarem i ordenarem totes les referències d'interès per a la posterior documentació i elaboració del projecte.

Pel que fa a l'autoria de les fonts, és important que quan fem ús d'informació que no és nostra, com per exemple, la cercada anteriorment; siguem transparents, facilitant sempre la seua referència o procedència. Això vol dir que hem d'adoptar uns hàbits clars de citació d'aquelles fonts que utilitzem.  

El meu grup i jo, estem utilitzant eines per a una comunicació sostenible i una d'elles és aquesta, el bloc com a ferramenta de treball. Com molt bé s'exposa al document Actitud cívica, els blocs, com la missatgeria instantània i les xarxes socials, ens converteixen en membres de comunitats en les quals ens convé actuar amb actituds digitals bàsiques de respecte i conducta cívica. 

I finalment, com a cloenda, dir que el nostre grup, Mestres per la Llengua, té molt clar què és actitud cívica i, a més, sabem molt bé com posar-la en pràctica per crear un bon clima virtual alhora de treballar. Com no, és un aspecte positiu i rellevant que ens  caracteritza com a grup i ens fa crèixer i ens enriqueix. Dues paraules... Felicitats Mestres!

Iris Gómez García

dissabte, 12 de novembre del 2011

Planificació i gestió del projecte

Abans de posar-nos mans a la feina amb la PAC número 2, vam fer una planificació general de tot el projecte en el marc de la PAC número 1 per tal de tenir clara la temporització de les diferents tasques i els objectius que havíem d'assolir amb cadascuna d'elles. Aquesta planificació ha estat el punt de referència durant el transcurs d'aquest tram del projecte, malgrat que, com ja sabem, tot allò que es prepara ha de ser sempre flexible i estar preparat per sofrir canvis, ja siguin més grans o més petits. Aquest cas no ha estat una excepció.

El més important, evidentment, és que la feina s'acabi per la data final establerta, i això s'ha aconseguit. Un cop dit això, sí que és veritat que hem anat més lents del previst amb la part d'establir uns criteris de cerca, realitzar les cerques i fer-ne una selecció. La planificació inicial establia un temps per a fer les primeres entrades al bloc que podria haver estat més curt si haguéssim sabut que les cerques ens portarien més dies dels previstos. Ara bé, la solució va ser, un cop vist que ens quedava bastanta feina i menys dies dels que havíem esperat prèviament, gestionar allò que teníem: entre uns i altres vam valorar el temps que ens quedava i les tasques pendents en diversos moments per així, a partir de la planificació inicial, establir-ne una de nova que ens permetés, com així ha estat, dur a terme tot allò que era imprescindible de fer.

Com a conclusió, podem dir que hem complert amb les línies generals de la planificació (tasques a fer, objectius, data límit), però que hem hagut de readaptar la temporització més concreta i les dates intermitges segons com ha anat la feina del dia a dia. Podem estar satisfets, ja que com he comentat més amunt, les planificacions han de ser flexibles i els membres del grup han de ser capaços de redissenyar-les segons la situació concreta per tal d'assolir els objectius i realitzar les tasques. El nostre grup ha aconseguit adaptar-se a cada situació i reaccionar amb agilitat per gestionar i planificar el temps i la feina pendent.

Informació

Després d’uns primers dies d’organització de les tasques i presa de decisions, on entre altres es va acordar tema, el nostre projecte està començant agafar forma, i ens trobem en una de les etapes més importants per a la seva posterior elaboració.

S’han posat en marxa totes les eines necessàries per treure’n els millors fruits. La creació del bloc (que ja comença a tenir molta vida) i del lloc específic per administrar i gestionar les nostres cerques al gestor bibliogràfic “zotero”, debatre i escollir la recerca en relació el tema, i per finalitzar pactar l’índex del nostre treball per posteriorment començar a estructurar la “wiki” del grup. Tot, per plasmar el que serà el nostre projecte, en un món on les noves tecnologies ens permeten treballar en grup a distància i exposar-ho al públic.

Cal afegir, la gran tasca que cada membre del grup ha fet per trobar aquella informació que serà necessària. Ha set difícil buscar durant hores la recerca personal, i encara més complicat escollir dotze cerques, ja que n’hi havia moltes i de molta qualitat, i després de debatre i votar creiem tenir les adients per començar escriure el treball. L’equip ha actuat com a tal, i pot estar content de com està anant tot el procés.

Aniol Masó Vallmajó

divendres, 11 de novembre del 2011

Comunicació a la xarxa:

La comunicació és un element molt important per fer un treball grupal, sobretot si parlem  d'una activitat en la qual tots els participants treballen a distància com és el nostre cas.

Tots els membres del grup utilitzem l'espai de grup per comunicar a la resta de membres les nostres propostes,  prendre decisions sobre cadascun dels treballs, plantejar dubtes que ens puguin sortir de les activitats proposades pel professor de l'assignatura, resoldre els dubtes dels altres companys, etc.

Ens conectam a diari. Si es dóna el cas que algun membre del grup no pot conectar-se tan sovint com és habitual ho feim saber a la resta del grup perquè quedin avisats. Normalment l'espai de grup obté vida els vespres ja que els matins solem estar ocupats amb les diferents tasques laborals externes a la UOC.

A l'hora de prendre decisions seguim les següents passes: primer feim propostes aportant diverses idees per dur a terme la activitat en qüestió, seguidament cada membre del grup aporta la seva opinió respecte les propostes dels companys de manea que les idees van prenent forma.

Una vegada hem acordat les pautes a seguir per fer l'activitat ( tractant els diferents punts necessaris ), el mètode que utilitzarem per dur-la a terme, la distribució del treball entre nosaltres, el marc temporal necessari per realitzar cada activitat i els objectius que hem d'assolir, hi ha algú que s'encarrega de sintetitzar la informació que hem anat diguent al llarg dels missatges  en un nou missatge.

Un cop establerts els acords per dur a terme l'activitat, cada membre compartirà amb la resta del grup la seva part del treball el dia que haguem acordat amb els companys ( tant si és un treball de realització individual com si és de realització grupal) .


Esperança Sempere

dijous, 10 de novembre del 2011

Treball en equip

Ja portem uns dies immersos en el projecte virtual, on a títol personal era un nou món a descobrir, però que amb el pas dels dies estic guanyant confiança, tranquil·litat i, de moment, m’està fascinant. En tot això, bona part de culpa la té el bon equip que hem format, on l’entesa i les ganes de treballar en son trets característics.

Des del primer dia, un cop pactada la formació del grup, tots aquells aspectes i valors que es necessita per treballar en grup, sense el contacte directe, han aflorat i, amb el pas de les tasques, es van arrelant. Cal destacar el compromís i constància del treball diari, sense que ningú defugi de la responsabilitat que té en cada feina. Col·laboració i respecte per valorar les opinions de tots els membres, per decidir en funció del bé de l’equip i fomentant la participació del conjunt.

En tot treball en equip és recomanable acordar unes normes de funcionament, i així, com molt bé hem fet, aquestes estan pautades per saber què fer, amb quina disponibilitat i els recursos o eines que utilitzarem. Acords que s’han debatut i pactat en conjunt, respectant totes les propostes.

Tots els començaments són difícils, i també hi ha coses a millorar. Entre elles, cal dir, que costa arrencar a l’hora de fer una tasca, però crec que és normal quan t’estàs introduint al món del projecte virtual,i a mesura que anem avançant segur que anirà a millor.

Pel bon funcionament en el futur del “Grup dels Mestres” és imprescindible seguir la línia que hem traçat fins aleshores, potenciant les virtuts i procurant reforçar allà on no hem estat del tot encertats.

Salut equip!

divendres, 4 de novembre del 2011

Objectius i criteris de cerca

En aquesta nova entrada hi trobareu els objectius i criteris per concretar i encarar la nostra cerca en relació amb el tema del nostre projecte.  Aquests s’han elaborat en grup, on s’han concretat diferents criteris de selecció i validació per aplanar el camí de la pregunta que ens fem tots: “Per on comencem a buscar?”. Tots els acords pensats per orientar-nos en la nostra feina, sense deixar de ser exigents en allò que cerquem, per intentar trobar aquelles fonts de qualitat.

Per altra banda, el ser un grup format per membres de diferents regions dels Països Catalans (Catalunya, Illes, València), farà que el nostre camp de cerca s’ampliï allà on cada un hi tingui més familiaritat.

Fins la propera!

divendres, 28 d’octubre del 2011

Planificació

En aquesta entrada us podeu descarregar l'arxiu on trobareu la planificació que ha elaborat el nostre grup. Aquí hi trobareu la concreció del tema del projecte, els acords, els objectius i temporalització de cada PAC i per acabar la justificació d’aquesta.

El treball en equip, la bona entesa entre els membres, la constància, la col·laboració, l’ajuda són aspectes que el grup “Mestres per la Llengua” aportarà per a la realització del projecte en base a la planificació feta, seguint les pautes pactades i les dates marcades, sent flexibles i pensant en els possibles entrebancs que poden succeir. La feina ben feta a través del treball diari, on els diferents punts de vista ens ajudaran a millorar.
 Animeu-vos a fer-hi una ullada!

dijous, 27 d’octubre del 2011

Acords

En aquesta entrada trobareu els Acords als quals hem arribat conjuntament el grup mestres per la llengua. Com podreu veure en el document adjunt, hem dividit els acords en quatre grups: Elecció nom grup, Elecció del coordinador/a del grup, Gestió de carpetes i documents i Altres acords assolits pel grup. En cada un d'aquests punts trobareu l'acord al que hem arribat que respon al títol enunciat i l'explicació de com hem arribat a aquest acord.
Per arribar a cadascun d'aquests acords vam seguir el següent procediment: primer vàrem fer una posada en comú amb totes les propostes que van sortir (de cada apartat que he citat anteriorment); seguidament vam triar les propostes que més ens van agradar i si calia les vam modificar; una vegada estàvem tots convençuts que aquella era la millor opció  la vam establir  com acord.

Animau-vos a visitar el nostre blog!