dissabte, 12 de novembre del 2011

Planificació i gestió del projecte

Abans de posar-nos mans a la feina amb la PAC número 2, vam fer una planificació general de tot el projecte en el marc de la PAC número 1 per tal de tenir clara la temporització de les diferents tasques i els objectius que havíem d'assolir amb cadascuna d'elles. Aquesta planificació ha estat el punt de referència durant el transcurs d'aquest tram del projecte, malgrat que, com ja sabem, tot allò que es prepara ha de ser sempre flexible i estar preparat per sofrir canvis, ja siguin més grans o més petits. Aquest cas no ha estat una excepció.

El més important, evidentment, és que la feina s'acabi per la data final establerta, i això s'ha aconseguit. Un cop dit això, sí que és veritat que hem anat més lents del previst amb la part d'establir uns criteris de cerca, realitzar les cerques i fer-ne una selecció. La planificació inicial establia un temps per a fer les primeres entrades al bloc que podria haver estat més curt si haguéssim sabut que les cerques ens portarien més dies dels previstos. Ara bé, la solució va ser, un cop vist que ens quedava bastanta feina i menys dies dels que havíem esperat prèviament, gestionar allò que teníem: entre uns i altres vam valorar el temps que ens quedava i les tasques pendents en diversos moments per així, a partir de la planificació inicial, establir-ne una de nova que ens permetés, com així ha estat, dur a terme tot allò que era imprescindible de fer.

Com a conclusió, podem dir que hem complert amb les línies generals de la planificació (tasques a fer, objectius, data límit), però que hem hagut de readaptar la temporització més concreta i les dates intermitges segons com ha anat la feina del dia a dia. Podem estar satisfets, ja que com he comentat més amunt, les planificacions han de ser flexibles i els membres del grup han de ser capaços de redissenyar-les segons la situació concreta per tal d'assolir els objectius i realitzar les tasques. El nostre grup ha aconseguit adaptar-se a cada situació i reaccionar amb agilitat per gestionar i planificar el temps i la feina pendent.

1 comentari:

  1. Estic totalment d'acord que tota planificació ha de ser flexible i s'ha d'adaptar als possibles canvis, però també és important que s'intenti respectar al màxim les dates establertes.

    Conèixer el que has de fer, i en quin espai de temps et pots organitzar per fer-ho ajuda a treballar amb més calma, i amb la tranquil·litat de que et pots adaptar a imprevistos. De moment, aquesta, a mi m'ajuda a portar al dia l'elaboració de les diferents tasques, i penso que és molt important seguir-la dins els paràmetres establerts.

    Aniol

    ResponElimina