dimarts, 6 de desembre del 2011

Actitud digital cívica

Estem a la PAC número 3, i el grup segueix amb la seva dinàmica positiva en aquest àmbit. En un treball com el de la UOC, totalment virtual, cal no perdre mai la consciència de tot allò que comporta treballar en aquesta mena d'ambient.

Sobre la seguretat, malgrat que és fàcil tenir tot això clar en un principi, però llavors anar perdent aquesta responsabilitat amb el pas dels dies, el nostre grup té clar que hem de ser constants i no oblidar mai que la seguretat és l'aspecte fonamental en el treball a la xarxa. A més d'això, seguim amb una bona gestió de la informació a nivell intern del grup, en la comunicació entre nosaltres, procurant organitzar-nos i comunicar-nos de manera correcta.

Com que aquesta entrada queda emmarcada en la fase de redacció del projecte virtual, l'aspecte de l'actitud digital cívica que cal tenir més en compte és el respecte a l'autoria de les fonts. A Internet és fàcil caure en el parany de no respectar els autors de les fonts que es puguin trobar, copiant directament la informació de les pàgines web o d'articles. Si bé copiar directament un llibre tothom té clar que és un plagi, a la xarxa aquest concepte potser encara no està prou estès, i ens trobem tot sovint amb fragments, frases o paràgrafs copiats i enganxats (a més, és molt fàcil fer-ho, no cal ni escriure, sinó utilitzar les opcions de copiar i enganxar en un moment). En aquest sentit, és important tenir clar que en el moment de redacció del projecte hem de fer esment de la procedència de qualsevol cita utilitzada, ja que, de no fer-ho, estaríem plagiant l'autor. També és important repassar bé el treball fet per un mateix i pels companys, per tal de localitzar si hi ha hagut cap membre que s'hagi despistat en aquest sentit en algun moment del redactat.

1 comentari:

  1. Si, és important ser fidels al nostre escrit citant a aquells autors que amb les seues frases o arguments ens ajuden a desenvolupar la redacció, en aquest cas, la relacionada amb el projecte que estem encetant. Si ens apropiem aquesta informació com a informació nostra, no estaria de més que sapiguerem que això esdevé un acte de plagi de l'autor en concret. Per tant, si que hi tenim que tindre cura d'aquest aspecte alhora de confeccionar el nostre projecte i de donar-li forma.

    ResponElimina