dijous, 8 de desembre del 2011

Tecnologia digital


En aquest àmbit, el grup ha millorat molt, i es nota una maduració molt important respecte de l'inici del projecte. En aquests moments, tots controlem sense problemes l'espai de grup de la UOC, on l'espai de debat ja exerceix com a espai d'interacció ordenat, precís i útil. Així mateix, tots som capaços d'emprar l'àrea de fitxers sense problemes, i l'hem anat organitzant de forma útil i coherent. Pel que fa al blog, tots els membres del grup ja sabem controlar-ne les característiques més elementals, fer entrades i tot el que comporta aquest projecte sense pràcticament dubtes i amb facilitat.

La gran novetat d'aquesta fase de treball ha estat la wiki, una eina amb la qual hem hagut d'habituar-nos a un entorn nou que cap dels quatre integrants del grup coneixia. Mai cap havíem treballat amb una wiki, ni n'haviem confeccionat cap. Per tant, aquí rau la dificultat més gran a nivell de tecnologia digital. De totes maneres, llegint les indicacions i sobretot, explorant i descobrint les opcions d'aquest recurs, hem anat aprenent com treure'n partit i com anar-lo adequant a les nostres necessitats i als nostres objectius. A hores d'ara la nostra wiki ha pres forma, conté la informació que pertoca i cada cop està en una fase més avançada. Entre tots hem aconseguit donar-li l'aspecte que volíem i anar-hi afegint allò que ha convingut a cada moment, aportant-hi cadascú coses pel bé del treball conjunt.

En conclusió, podem afirmar que hi hagut un procés d'aprenentatge i de maduració per part de tots els membres, i del grup com a conjunt, en l'àmbit de la tecnologia digital, i hem estat capaços d'anar afrontant, superant i aprofitant totes les novetats i dificultats que ens hem trobat en el transcurs del treball virtual en grup fins el moment actual.

2 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord, la seguretat i confiança que he adquirit (i suposo que la resta del grup també li succeirà) al llarg de l'assignatura ha estat notoria. Els diferents programes, que encara que alguns els coneixia no els dominava,i un entorn nou per mi com és la wiki, m'ha permès adquirir unes competències que em serviran pel futur. També cal destecar, que amb la col·laboració del grup, tot s'ha fet més senzill i àgil d'aprendre.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb els meus companys.

    Iniciar aquesta assignatura va significar tot un repte per jo ja que mai havia estat en contacte amb tots els recursos que hem emprat al llarg de les activitats.

    Al principi vaig haver de dedicar bastantes hores a aprendre el funcionament tant de la wiki com del zotero ( el blog no tant perquè ja l'havia emprat ) però la veritat és que aquelles hores van merèixer la pena perquè ara faig les activitats molt més ràpidament ( encara que a mesura que les vaig fent seguesc aprenent coses noves ).
    Com ha dit el meu company, tot això ha estat més fàcil gràcies a la col·laboració del gran equip que formem ja que quan un ha necessitat ajuda tres mans s'han oferit per proporcionar-se-la.

    ResponElimina